Inšpekcia rieši ďalší prípad videa s policajným autom

Inšpekcia ministerstva vnútra má na stole ďalší prípad videa, v ktorom použili policajné auto a uniformy zrejme bez povolenia. Ide o video bratislavských maturantov o fiktívnom únose triednej knihy, v ktorom sa objavil policajný Seat a uniformy.

28.05.2014 16:30
debata (5)

„Krajská kontrola v Bratislave posunula prípad Inšpekcii Ministerstva vnútra SR, ktorá sa ním bude zaoberať,“ uviedla hovorkyňa rezortu vnútra Lucia Kirinovičová.

Pre videoklip s policajným autom sa nedávno v polícii prepúšťalo. Zo služobného pomeru prepustili začiatkom apríla 26-ročného policajta z Nitry, ktorý požičal policajné auto a uniformy bez súhlasu nadriadeného na natáčanie videoklipu.

Prepustený policajt a ďalšie dve osoby boli istý čas aj obvinené inšpekciou ministerstva vnútra. V polovici marca však obvinenia zrušil prokurátor Okresnej prokuratúry Nitra.

Inšpekcia rezortu vnútra má však na prípad iný názor, momentálne čaká na doručenie spisu z nitrianskej prokuratúry. „Stále trváme na tom, že obvinenie v danom prípade bolo dôvodné,“ povedala Kirinovičová.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #policajné autá #video #zneužívanie právomoci #policajné uniformy