Novela zakazujúca parkovné pred nemocnicami v parlamente neprešla

S vyberaním parkovného pred nemocnicami sa neskoncuje. Vládny Smer v piatok v parlamente nepodporil novelu zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorou chceli opoziční poslanci József Nagy (Most-Híd), Viliam Novotný (SDKÚ-DS), Branislav Škripek (OĽaNO) a nezaradený Martin Chren skoncovať s vyberaním parkovného pri nemocniciach a zdravotníckych zariadeniach.

06.06.2014 12:43
debata (67)

„Ide nám o to, aby bolo parkovanie pri nemocniciach a zdravotníckych zariadeniach zadarmo. Zákon bude garantovať, že parkoviská vo vlastníctve štátu, samosprávneho kraja alebo obce pri zdravotníckych zariadeniach budú pre pacientov a zdravotníckych pracovníkov bezplatné,“ vysvetlil Nagy. Ľudia sú podľa jeho slov právom nahnevaní, že pri návšteve lekára či chorého príbuzného musia platiť za parkovanie.

Chren spojenie viacerých opozičných poslancov za zákon chápe ako príklad vypočutia verejnosti zákonodarcami, ktorí reagujú na potreby občanov. Vládny Smer-SD podľa neho oklamal ľudí, keďže na Slovensku sa ľudia po šiestich rokoch vlády Smeru-SD nemajú lepšie. Novotný vysvetlil, že novela do zákona o starostlivosti stanoví, že poplatok za parkovanie pred nemocnicou na parkovisku vo vlastníctve štátu, samosprávneho kraja alebo obce bude nula eur.

Škripek upozornil, že ľudia opäť cítia nespravodlivosť a poslanci sa preto snažia nepriaznivý stav zmeniť. Smer-SD by podľa neho mal vyjsť v ústrety občanom a novelu podporiť. Novotný dodal, že petíciu proti spoplatneniu parkovísk pred nemocnicami podpísali tisícky ľudí. „Nerobíme nič iné, len to, čo si ľudia myslia a čo ľudia chcú,“ povedal. Platené parkoviská pred nemocnicami označil za tunel voči pacientom.

Opozícia návrh predložila už na marcovú schôdzu parlamentu, pred hlasovaním ho však stiahla. Nagy to odôvodnil zmenou politickej situácie po víkendových prezidentských voľbách.

67 debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnice #novela zákona #parkovné