Policajná naháňačka spôsobila v Bratislave dopravný kolaps

Akčné ráno zažili v utorok Bratislavčania, ktorí sa z Petržalky potrebovali dostať po Moste Apollo do mesta. A nielen oni. Kvôli streľbe na uháňajúceho zlodeja v dodávke policajti most uzavreli a tým sa upchali všetky ostatné spojnice cez Dunaj a príjazdové cesty do hlavného mesta.

10.06.2014 10:28 , aktualizované: 18:00
debata (3)

Celá akcia sa začala o piatej ráno. Slovenskí policajti dostali oznámenie od svojich rakúskych kolegov, že cez hranicu prenasledujú ukradnutý Volkswagen Transporter, v ktorom bola motorka. „Vodič bol podozrivý zo spáchania trestnej činnosti na území Rakúska,“ povedal bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. Podľa polície šofér na opakované výzvy rakúskych policajtov na zastavenie nereagoval a snažil sa uniknúť. Keďže zamieril na Slovensko, požiadali, aby ho mohli prenasledovať aj na našom území a tiež o pomoc slovenských mužov zákona.

Zlodej poškodil v Jarovciach železničné závory aj služobné vozidlo rakúskej polície. Slovenská policajná hliadka ho nakoniec za použitia služobnej zbrane zastavila až pri vjazde na Most Apollo z petržalskej strany. Tam obkľúčili dodávku policajné autá. Vodiča aj ostatné osoby v aute zadržali. Krátko pred ôsmou hodinou sprejazdnili na Moste Apollo jeden jazdný pruh.

Pri zásahu boli ľahko zranení traja policajti, jeden slovenský a dvaja Rakúšania. Naháňačka a následné vyšetrovanie na mieste zneškodnenia páchateľa spôsobili na petržalskej strane niekoľkokilometrové kolóny áut. Upchatý bol aj Prístavný most, aj Most SNP, kam smerovali stovky áut, ktoré nemali šancu dostať sa na Prístavný most či uzavretý Most Apollo.

Viacerí cestujúci, ktorí v utorok volali do dopravných servisov rádií, boli streľbou zaskočení. Polícia tvrdí, že pri zneškodňovaní páchateľa môže použiť zbraň. „Pri použití zbrane musí príslušník Policajného zboru dbať na potrebnú opatrnosť, najmä aby nebol ohrozený život iných osôb a aby nedošlo k škode na majetku,“ vysvetlil Szeiff. 

Agentúrnu správu nahradil autorský článok

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #policajná akcia #naháňačka