Projekt obnovy hradov je ohrozený, tvrdí NOVA

Projekt obnovy slovenských hradov, ktorý mal pomôcť nezamestnaným, je podľa hnutia NOVA ohrozený. „Ak sa naše obavy naplnia, tak ľudia, ktorí mohli mať prácu v regiónoch s vysokou nezamestnanosťou, nebudú ju mať,“ vyhlásil na brífingu šéf hnutia Daniel Lipšic.

11.06.2014 11:54
debata (1)

NOVA kritizuje postoj ministerstiev kultúry a práce k projektu, ktorý rozbehol za minulej vlády vtedajší minister kultúry a dnes člen NOVA Daniel Krajcer. „Čo sa deje s týmto projektom, to je obyčajné vládne lajdáctvo – projekt obnovy hradov bol pozitívne hodnotený, vláda ho zdedila na tanieri, stačilo nič nepokaziť,“ vravel. Podľa Krajcera ešte v máji v roku 2012 nastúpilo na 20 hradov niekoľko sto ľudí dlhodobo nezamestnaných. Túto sezónu však podľa neho na hradoch nie sú.

„Očakávame, že prídu v polovici júla,“ uviedol s tým, že je to zásah pre rodinné rozpočty približne 500 ľudí, ktorý môžu aspoň krátkodobo získať prácu. „Je to nespravodlivosť aj voči aktivistom, ktorí dlhodobo pracujú na hradoch a tento projekt bol pre nich vítanou pomocou,“ hovoril Krajcer. Dodal, že projekt má byť financovaný z eurofondov. „Keď takýto prístup bude pokračovať, tak budúci rok je ohrozená celá jeho existencia,“ uzavrel.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hrady #Daniel Lipšic #TV Nova