Obvinených z prepadu pancierového auta prepustili

Z väzby sa v stredu dostali muži stíhaní v závažných prípadoch lúpeže. Skupina okolo bratov T. sa dostala spoza mreží, pretože kompetentní nedodržali lehoty.

11.06.2014 20:44
debata (18)

Informovala o tom TV Markíza vo večerných Televíznych novinách. Obvinení muži sa dostali z leopoldovskej väznice okolo 16:00. Mužov stíhajú pre závažné skutky. Najprv ich chytali v roku 2011 pre prepad pancierového auta vo Vinohradoch nad Váhom.

Po čase ich však pustili, potom znova zavreli a obvinili za ďalšie skutky. Muži sa v stredu opäť dostali na slobodu. „Keďže pri podaní obžaloby nebola dodržaná lehota minimálne 20 pracovných dní pred uplynutím predĺženej lehoty väzby, vznikla predsedovi senátu povinnosť prepustiť obvinených z väzby na slobodu,“ povedala hovorkyňa trnavského súdu Viktória Pagáčová. Obvinení sú teraz stíhaní na slobode.

To však nebol jediný prípad prepustenia z väznice. Z väzenia sa dostal aj príslušník francúzskej légie Ján Tatič, ktorý si odpykával 7,5 ročný trest za podpálenie kasína. Podľa TV Markíza ho na slobodu pustili, vraj za dobré správanie.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #lúpež #prepad