Procházka ponúkal Kadúcovi kandidatúru na primátora Trnavy

Poslanec NR SR Miroslav Kadúc dostal ponuku od Radoslava Procházku kandidovať za primátora Trnavy, potvrdili to viaceré zdroje. „Keby som povedal áno, aj nie, tak by som v jednom prípade prezradil tajomstvo a v druhom by som klamal. Opýtajte sa Kadúca,“ povedal líder OĽaNO Igor Matovič.

13.06.2014 10:15
Miroslav Kadúc Foto: ,
Miroslav Kadúc
debata (5)

Ako povedal v piatok Kadúc, s Procházkom hovoril približne pred dvoma mesiacmi, že by sa mohli v Trnave pustiť do slušnej a zodpovednej komunálnej politiky. „Plán bol, že budeme spolupracovať. Padla aj téma vytvorenia možnosti koalície Sieť a OĽaNO. Hovorili sme o tom, aby sme Trnavu posunuli dopredu. To bol náš úprimný záujem. Myslím si, že Trnava ako prvé slobodné kráľovské mesto, teda mesto s významným historickým a kultúrnym kontextom, musí mať vyššie ambície, ako len prežívať. Niekedy sme boli obchodným centrom a vychovávali špičkových učencov s nadregionálnym dosahom. S tým úzko súvisí, či mi niečo také ponúkol, alebo neponúkol. Nechcem sa vyjadrovať ku konkrétnostiam, pretože to bol náš osobný rozhovor,“ povedal Kadúc s tým, že chuť na zmenu pomerov v Trnave existuje.

Medzitým sa vzťahy medzi Procházkom a Matovičom zhoršili

Kadúc absolvoval rozhovor s Procházkom približne pred dvoma mesiacmi, keď atmosféra medzi Procházkom a Igorom Matovičom ešte nebola podľa neho taká napätá, ako je teraz. Matovič pred dvoma týždňami kritizoval financovanie Procházkovej kampane a Procházku vyzýval ísť na detektor lži.

„Takáto atmosféra mi vôbec nevyhovuje, pretože oboch považujem za korektných a slušných ľudí, na ktorých som sa spoliehal. Prial som si, aby raz mohli spolupracovať a mohli sme spolu niečo vybudovať. To bol môj úprimný cieľ, keď som vstúpil do politiky a videl som, že Ľudová platforma nebude mať dlhú budúcnosť,“ konštatoval Kadúc.

Kadúc cíti zodpovednosť voči voličom i klubu

Kadúc neuvažuje o odchode z OĽaNO do Siete. Priznáva však, že dostal viacero ponúk. „Nedostal som len jednu ponuku, ale akékoľvek ponuky som odmietal, som členom klubu OĽaNO. Ak by som vystúpil z klubu, nevstupoval by som v tejto chvíli do žiadneho iného poslaneckého klubu. V prípade, že by som vystúpil, bol by som nezaradený poslanec. Považoval by som za nesprávne, aby som prestúpil do iného klubu. Mám zodpovednosť voči svojim voličom, občanom, ale aj voči členom klubu,“ povedal. Zároveň však dodal, že počul šumy, že je ďalší na rade, ktorý vystúpi z klubu.

Igor Matovič zatiaľ nezistil, že by Procházka ťahal ľudí do Siete. "Viem, že keď Mikuláš Huba povedal, že odchádza z klubu, tak sa supy zleteli. Z KDH aj zo SaS si dohadovali stretnutia s našimi ľuďmi a lákali ich. Možno aj Procházka,“ povedal Matovič. O tom, že by sa Kadúc chystal niekam ísť a že by mu Procházka ponúkal prechod do Siete, Matovič nevie.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #OĽaNO #Radoslav Procházka #Igor Matovič #Sieť #Miroslav Kadúc