V prípade sfalšovanej výpovede začala konať prokuratúra

O prípad sfalšovanej výpovede znásilnenej ženy sa začalo zaujímať vedenie prokuratúry, prípad znásilnenia opäť otvorí aj polícia.

23.06.2014 20:56
debata (3)

Informuje o tom televízia Markíza vo svojom večernom spravodajstve. Policajná vyšetrovateľka, ktorá údajne sfalšovala výpoveď znásilnenej ženy, sa podľa televízie ešte v nedeľu nemusela báť žiadneho trestu, po reportáži si ale prokurátor vyžiadal spis a začal konať.

Bývalý priateľ vraj poškodenej Jane nedal na výber – sex alebo smrť. Po vynútenom sexe išla na políciu a až neskôr zistila, že pri opakovanom výsluchu podpísala výpoveď, v ktorej sa priznáva, že si znásilnenie vymyslela a že sex bol dobrovoľný. Za všetko viní policajtku, ktorá jej sfalšovanú výpoveď podstrčila.

Hoci ministerská inšpekcia obvinila policajtku zo zneužívania právomocí a marenia spravodlivosti, prokurátor mal iný názor, dodáva televízia. „Neboli naplnené všetky obligatórne znaky skutkových podstát trestných činov zneužívania právomocí verejného činiteľa ani marenia spravodlivosti,“ povedal pre televíziu hovorca krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý.

Otázku, či mal prokurátor naozaj dostatočný dôvod na to, aby obvinenie voči policajtke zrušil, si podľa Markízy už kladie aj vedenie generálnej prokuratúry. Jej námestník Peter Šufliarsky si vyžiadal celý spis na preskúmanie, či prokurátor nemal vyšetrovateľku obžalovať a postaviť pred súd. Ako dodáva televízia, pred súdom ale môže napokon skončiť aj muž podozrivý zo znásilnenia. Policajti totiž začínajú prípad opäť vyšetrovať. „V blízkej budúcnosti po splnení zákonných podmienok bude vyšetrovanie tejto veci obnovené,“ uviedol trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #prokuratúra #znásilnenie