Jeden režisér, druhý komparz

Politológ Michal Horský tvrdí, že Radoslav Procházka by sa mal podujať na predstavenie vlastnej agendy, inak hry Igora Matoviča môžu pre Procházku a jeho stranu znamenať predčasnú politickú smrť.

26.06.2014 13:00
debata (3)

Kam sa posunula slovenská politika, keď metódou práce je detektor lži?
Ak riešenie sociálno-ekonomických a politických agend nahradíme inscenáciou udalostí a umelým vyvolávaním pozornosti prostredníctvom škandálov, tak prechádzame z roviny štandardnej politiky k politike PR technológií typu strany Obyčajní ľudia.

Radoslav Procházka má ponuku ísť do televízie a na detektore lži odpovedať na otázky o financovaní svojej prezidentskej kampane. Je správne, aby pristúpil na takúto televíznu šou?
Nie je to správne. Politik Procházka upozorňuje verejnosť, že bol na ňom spáchaný pokus o politický atentát, ale tým, že sa bezprostredne zúčastňuje na inscenáciách politických udalostí, sám seba, svojich spolupútnikov a svoju novozaloženú stranu mení na komparz politického škandálu, ktorý režíruje Igor Matovič. Radoslav Procházka by sa mal konečne podujať na predstavenie vlastnej agendy, ktorá by opodstatnila všetky tie nádeje, ktoré v ňom vidia budúcnosť stredopravej scény, inak hry Matoviča môžu znamenať pre Procházku a jeho stranu Sieť predčasnú politickú smrť.

Poslanec Matovič tvrdí, že má nahrávku, na ktorej má Procházka ponúkať platbu za inzerciu bez dokladov. Mal by ju Matovič zverejniť hneď a nevyčkávať, ako sám hovorí, ako zareaguje verejná mienka?
Pán Matovič si pletie poctivé politické remeslo s technikami kúzelníka, pre ktorého je parlament a stranícko-politická scéna iba aréna na predvádzanie hókusov-pókusov s politicko-morálnymi hodnotami.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Horský #Radoslav Procházka #Igor Matovič