Pacient trenčianskej onkológie zranil troch ľudí

Až troch ľudí zranil 63-ročný muž, ktorý je pacientom onkologického oddelenia Fakultnej nemocnice v Trenčíne. Jeden z napadnutých sa musel dokonca podrobiť operácii. Útok sa stal v nedeľu krátko po 17. hodine.

01.07.2014 09:30
debata (6)

Zatiaľ nie je známy dôvod, prečo muž zaútočil, ani presný priebeh incidentu. Podľa Lucie Mizerákovej z trenčianskej nemocnice, kým prípad vyšetruje polícia, nebudú sa k nemu bližšie vyjadrovať.

Podľa nepotvrdených informácií pacient začal zrazu kričať a vyhrážať sa, že všetkých pozabíja. Keď sa ho personál snažil upokojiť, zaútočil na zdravotnú sestru príborom. Bodol ju do chrbta v oblasti lopatky. Neskôr napadol ďalšiu ženu, ktorej spôsobil povrchové zranenia. Obe ošetrili ambulantne. Horšie skončil muž, ktorý bol práve na onkologickom oddelení navštíviť príbuzného. Počul sestričku kričať a išiel ju ratovať. Vtedy ho pacient bodol vreckovým nožom. Muža okamžite previezli na tunajšie chirurgické oddelenie, kde ho operovali.

„Trenčiansky vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví a nebezpečného vyhrážania, za čo páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov,“ povedal Pavol Kudlička z krajskej polície v Trenčíne. Potvrdil, že útočník najskôr poranil dve ženy a potom bodol muža nožom s dĺžkou čepele asi 6 centimetrov.

Útočníka mali podľa našich informácií premiestniť na psychiatrické oddelenie, kde je pod dozorom. Musí sa najskôr dostať do takého stavu, aby dokázal vypovedať pred policajným vyšetrovateľom.

Súdny znalec Anton Heretik, klinický a forenzný psychológ, predpokladá, že v tomto prípade išlo najskôr o skratovú reakciu pacienta a jeho útok pravdepodobne nesúvisí s jeho ochorením. „Určite sa to nestáva často. Ak sa to stáva, skôr na psychiatrických oddeleniach ako následok nejakej ťažkej psychickej poruchy, pod vplyvom bludu alebo halucinácie. Ale na onkologickom oddelení, ak pacient nebol dovtedy psychiatricky liečený, je to zriedkavá záležitosť,“ povedal Heretik.

Ako bude po tomto incidente postupovať nemocnica a či chce zaviesť opatrenia, aby sa podobné prípady v budúcnosti neopakovali, sme sa z oficiálnych zdrojov včera nedozvedeli.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #napadnutie #onkológia #zranení #Pacient #Fakultná nemonica v Trenčíne