O výbuchu áut vedenie detvianskej firmy mlčí

Okolnosti výbuchu vo Zvolene, pri ktorom bolo poškodené auto generálneho riaditeľa detvianskej strojárskej spoločnosti PPS Group, sú stále nejasné. Podrobnejšie informácie polícia neposkytuje, nevyjadruje sa ani vedenie firmy.

02.07.2014 14:00
Detva, PPS Group, Foto: ,
Vedenie detvianskej strojárskej spoločnosti sa k výbuchu, ktorý vo Zvolene poškodil dve firemné autá, nevyjadruje.
debata (2)

Spoločnosť podľa Daniela Futeja z advokátskej kancelárie Futej and Partners, ktorá zastupuje PPS Group, funguje v bežnom pracovnom režime vrátane manažmentu. „Všetci normálne pracujú a to, čo sa udialo, nechali na vyšetrovanie polície,“ povedal v utorok Pravde.

Na otázku, či sa generálnemu riaditeľovi niekto predtým vyhrážal, odpovedal, že takéto informácie nemá. „Prípad je v štádiu šetrenia a predpokladám, že polícia bude vyšetrovať aj takéto skutočnosti,“ povedal. Polícia aktuálne vedie trestné stíhanie pre zločiny všeobecného ohrozenia a nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Pokúsili sme sa priamo osloviť aj vedenie firmy, cez vrátnika nám odkázali, že sa pre médiá vyjadrovať nebudú.

Strojársky podnik patrí k najvýznamnejším zamestnávateľom v regióne. Pracuje v ňom zhruba 1 200 ľudí, vrátane agentúrnych zamestnancov. Jej generálnym riaditeľom je od apríla Giorgio Salomoni, post finančnej riaditeľky zastáva jeho manželka.

Akciová spoločnosť PPS Group je vo vlastníctve viacerých zahraničných investorov. Zameriava sa na výrobu veľkorozmerných zváraných konštrukcií pre banské, stavebné stroje a dopravné mechanizmy. Viac ako 95 percent produkcie tvorí export do Škandinávie, Nemecka, Francúzska a Rakúska.

Explózia 400 g trhaviny na parkovisku pred polyfunkčnou budovou vo Zvolene, kde má podľa našich informácií generálny riaditeľ prenajatý byt, poškodila v nedeľu pred polnocou tri autá. Z nich dve, BMW a Volkswagen Touareg, patria firme PPS Group. Nálož mala byť umiestnená pod autom BMW. Futej už v pondelok potvrdil, že v jednom z nich sa vozí aj generálny riaditeľ. Výbuch nikoho nezranil, okrem zničených áut zostal po ňom poškodený múrik na budove, rozbité sklo na reklamnom pútači a rozbité okná v zadnej časti ďalšej budovy.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #auto #Zvolen #Detva #PPS Group