Sulík kritizuje, že EP rokoval len sedem minút

Predseda SaS Richard Sulík sa sťažuje, že Európsky parlament rokoval vo štvrtok len sedem minút. Ak by podľa neho rokovali o náhradníkoch už v stredu, za štvrtok by poslanci nezinkasovali 304 eur v čistom. Sulík rokovanie kritizoval na sociálnej sieti.

04.07.2014 11:35
Richard Sulík Foto: ,
Richard Sulík
debata (25)

Vedúci delegácie strany Smer vo frakcii Socialistov a demokratov v Európskom parlamente Vladimír Maňka však tvrdí, že napríklad socialisti mali ďalšie rokovania k Ukrajine. „Pošlem mu návrh rozpočtu únie, ktorý má 648 strán, nech si ho študuje, keď nemá čo robiť, a aby sa nenudil a nebral bez roboty peniaze,“ povedal Maňka v piatok. Podľa neho rokovanie v pléne nie je celá práca europoslanca. „Ak by to robil takto, tak si ten plat naozaj nezaslúži. Nech si pozrie materiály na výbory, ktoré začínajú rokovať v pondelok. Nech si ich naštuduje. Nech sa venuje svojej agende,“ povedal Maňka.

Europoslanec za Most-Híd József Nagy označil Sulíka za populistu. „Parlament nie je len o hlasovaní. Ako bývalý predseda parlamentu by to mohol vedieť,“ povedal Nagy.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Európsky parlament #Vladimír Maňka #József Nagy