Poslanca Martvoňa zaujímal Hlinov biznis s diviakom

Nezaradený poslanec Alojz Hlina podľa poslanca Smeru-SD Antona Martvoňa násilne zobral z lesa diviaka. Niekoľko rokov ho násilne pre biznis držal na svojej farme v Stupave, vysvetľoval Martvoň na Hodine otázok.

10.07.2014 21:10
Anton Martvoň, Smer, NR SR, poslanec Foto: ,
Anton Martvoň
debata (32)

Ministra pôdohospodárstva Ľubomíra Jahnátka sa poslanec Smeru-SD dvakrát pýtal, ako tento prípad vyriešila Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) a prečo to nebolo zo strany ŠVPS oznámené polícii ako podozrenie z trestného činu pytliactva.

Kontrolóri zistili, že diviak na Hlinovej farme žil v nevyhovujúcich podmienkach, keďže nemal dostatočne veľký výbeh a vhodný prístrešok. Hlinova manželka, ktorá farmu vedie, to napravila a diviak dnes žije podľa zákonom stanovenej vyhlášky.

Minister spravodlivosti Tomáš Borec, ktorý pre Jahnátkovu neprítomnosť odpovedal za neho, rovnako podotkol, že ak sa v tejto veci má hovoriť o pytliactve, tak to môžu posúdiť iba orgány činné v trestnom konaní.

V každom prípade, v súčasnosti je Hlinov diviak riadne registrovaný a žije vo vyhovujúcich podmienkach.

„Som z toho zhrozený,“ reagoval Martvoň na ministrovu odpoveď. Otázku vraj Jahnátkovi položil na základe medializovaných informácií.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Alojz Hlina #Anton Martvoň #Štátna veterinárna a potravinová správa #diviak