Jazdil v obci 240 km/h a stále má vodičský

Šialená jazda, ktorou sa na internete pochválil 22-ročný mladík z obce Jabloň, ho môže vyjsť poriadne draho. Okrem pokuty, ktorá sa v jeho prípade môže vyšplhať do výšky 800 eur, mu hrozí aj zákaz šoférovania najmenej na tri roky. Na celom prípade je však zarážajúce, že hoci si zmenil cestu druhej triedy v Humenskom okrese na pretekársku dráhu už pred dvoma týždňami, vodičský preukaz mu polícia doteraz nezadržala.

18.07.2014 10:10
debata (17)

Dvaja mladíci sa na videu pochválili jazdou na luxusnom BMW Z4, s ktorým preleteli cez obec Koškovce na východe republiky 240-kilometrovou rýchlosťou. Pri jazde porušili všetky dopravné predpisy, ktoré sa dali. Polícia arogantného vodiča, ktorý sa na videu nezabudol pochváliť aj štyrmi pokutovými bločkami za priestupky, vypátrala už pred pár dňami. A včera si ho pozvali vypovedať. Z výsluchu na dopravnom inšpektoráte v Humennom nakoniec nič nebolo. Cestný pirát sa ospravedlnil pre práceneschopnosť, a tak ho predvolali na budúci týždeň. Luxusné auto, na ktorom jazdil, mal údajne požičané od nejakej firmy. Polícia preveruje, kto je v skutočnosti majiteľom vozidla.

Prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik hovorí, že video bolo pre políciu podnetom na začatie konania. „Vec objasňuje príslušný Okresný dopravný inšpektorát v Humennom,“ povedal policajný hovorca. Prečo má cestný pirát ešte stále oprávnenie šoférovať, vysvetlil Džobanik tým, že ešte nevypovedal a celé konanie je v štádiu vyšetrovania. Podľa neho v tomto prípade žiadna premlčacia doba neexistuje. Okrem prekročenia rýchlosti budú policajti objasňovať aj jazdu v protismere, cez plnú čiaru či to, že neboli ani on, ani spolujazdec pripútaní. Mladík je pre dopravnú políciu známa firma. Tá u neho eviduje už viaceré dopravné priestupky.

Jablončan si aj s kamarátom začiatkom júla vyrazil z Koškoviec do neďalekých Hankoviec. Po ceste druhej triedy sa rútil šialene rýchlo. Na videu je zachytená vodičova tvár, preto pre policajtov nebol problém ho vypátrať. Jazda na BMW Z4 sa začína slovami „štyrikrát zarobeno“, kde vodič do kamery ukazuje spolujazdcovi pokutové bločky. Počas jazdy, keď v niektorých obciach prekročili aj 200-kilometrovú rýchlosť a cez plnú čiaru predbiehali iné autá, sa obaja dobre zabávali. Na ceste, kde je mimo obce povolená rýchlosť 90 km/h a v obci päťdesiatka, zvýšili v jednom momente rýchlosť až na 240 km/h. Na záberoch tiež vidieť, že pri prejazde cez železničné priecestie prešlo auto nakrátko do protismeru. Mladíci si tak skrátili prejazd cez križovatku pri odbočovaní vľavo.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #vodič #rýchlosť #jazda autom