Podnikateľ Marek T., stíhaný za vraždu, ostáva vo väzbe

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici v stredu zamietol žiadosť o prepustenie z väzby podnikateľa Mareka T., ktorého stíhajú v prípade vraždy podnikateľa Romana Deáka. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený podal voči verdiktu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR, uviedla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

06.08.2014 17:25
debata

Mareka T. vzal sudca do väzby v septembri minulého roka po tom, ako ho deportovali zo Seychel na Slovensko. Jeho obhajca Peter Agalarev vtedy pre médiá uviedol, že obvinený Marek T. bol prevezený na Slovensko nezákonne, v rozpore s akýmikoľvek medzinárodnými zmluvami.

Deportovali ho príslušníci pravdepodobne seychelskej polície súkromným lietadlom juhoafrickej spoločnosti. Pritom seychelský sudca rozhodol, že ho majú administratívne vyhostiť ako slobodného človeka s cestovným dokladom. Marek T. mal podľa obhajcu prelepené ústa a bol spútaný.

Podnikateľa Romana Deáka zavraždili v bratislavskej Dúbravke v októbri 1999. Mareka T. obvinili po vyše 13 rokoch od jeho vraždy. Podľa polície si objednal likvidáciu Romana Deáka a zaplatil za ňu Róbertovi L. alias Kýblovi, šéfovi skupiny sýkorovcov. Obvinenie z prípravy vraždy podnikateľ popiera.

Obvinený Marek T. sa na neverejnom zasadnutí súdu o jeho žiadosti nezúčastnil. Zastupovali ho traja obhajcovia, medzi nimi aj bývalá prokurátorka Eva Mišíková.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #vražda #sýkorovci #trestné stíhanie