Nemocnica rezortu vnútra skončila minulý rok v strate

Nemocnica sv. Michala v Bratislave patriaca pod rezort vnútra skončila minulý rok v červených číslach, keď vykázala stratu približne 2,64 milióna eur. Podnik mal vlani výnosy 11,7 milióna eur a náklady viac ako 14,3 milióna eur. Uvádza sa to v Správe o výkone práv akcionára v akciových spoločnostiach so 100 % majetkovou účasťou štátu v pôsobnosti Ministerstva vnútra SR za rok 2013. Materiál zverejnil rezort vnútra.

10.08.2014 15:00
vojenska nemocnica, patrónka Foto: ,
Nemocnica sv. Michala, ktorá spadá pod ministerstvo vnútra.
debata

Spoločnosť vlani investovala do obmeny časti staršieho prístrojového vybavenia. Novú zdravotnícku techniku kúpili s tým, že ju využijú aj v novej budove nemocnice, ktorú stavajú na Cintorínskej ulici v Bratislave. Náklady podniku v roku 2013 stúpli aj pre zákonné zvyšovanie platov lekárov a tiež pre spomínané stavebné práce na novej budove. Vyššie náklady priniesli podľa správy aj opravy havarijného stavu zastaranej ťažkej zdravotníckej techniky. Novú plánujú kúpiť až do novej nemocnice. Nemocnica si chce v ďalšom období finančne pomôcť odpredajom prebytočných nehnuteľností.

Výstavba novej budovy Nemocnice sv. Michala sa začala vlani v septembri, hotová by mala byť v roku 2015. Na výstavbu rezort vnútra vyčlenil takmer 50 miliónov eur, pričom 26,5 milióna je určených na stavebnú časť, zvyšok na vybavenie nemocnice. Nový objekt bude prevádzkovo spojený s existujúcou budovou polikliniky s využitím už vybudovanej technickej infraštruktúry. V novej osem poschodovej budove by malo byť 110 lôžok, z toho 21 izieb bude trojlôžkových, 16 dvojlôžkových, sedem jednolôžkových a osem lôžok bude na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení.

Nemocnica sv. Michala je akciovou spoločnosťou so 100-percentnou majetkovou účasťou štátu v pôsobnosti ministerstva vnútra. Založená bola v decembri 2008, o pol roka neskôr sa zlúčila so zanikajúcou Nemocnicou Ministerstva obrany SR a stala sa jej právny nástupcom. Zdravotnú starostlivosť poskytuje širokej verejnosti s osobitným prihliadnutím na potreby silových rezortov, ústredných orgánov štátnej správy, vlády, prezidenta, diplomatického zboru, Slovenskej informačnej služby a Národného bezpečnostného úradu. Na konci roka 2013 pracovalo v nemocnici 437 zamestnancov v pracovnom pomere a 54 v obdobnom pracovnom vzťahu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #ministerstvo vnútra #vojenská nemocnica #strata #Nemocnica sv. Michala