Polícia kontroluje priecestia, v piatok alkohol za volantom

Vo štvrtok sa začína dopravno-bezpečnostná akcia zameraná na zníženie nehôd najmä na železničných priecestiach a v ich tesnej blízkosti.

14.08.2014 09:59
debata

Polícia od začiatku roka zaznamenala 61 nehôd na zabezpečených železničných priecestiach a 17 na priecestiach bez závor a bez svetelných výstražných zariadení. Len za posledný mesiac eviduje deväť takýchto nehôd, uviedla hovorkyňa policajného Prezídia Denisa Baloghová.

V piatok sa zameria na kontrolu dodržiavania rýchlosti, zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok, kontrolu spôsobu jazdy a nesprávne predchádzanie. Taktiež sa pri kontrolách zameria na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla uplatňovaním objektívnej zodpovednosti. Od začiatku uplatňovania tohto inštitútu, od 14. januára do 10. augusta, polícia zistila vyše 4 000 porušení povinností držiteľa vozidla.

Najčastejším bolo prekročenie maximálnej rýchlosti, a to v 3 893 prípadoch. Povinnosť zastaviť na stopke a tiež zákaz predchádzania porušilo 260 vodičov. Zákaz zastavenia a státia porušili 89 vodiči. Porušenie zákazu predchádzania bolo zistené v 42 prípadoch a zákaz otáčania a cúvania v štyroch prípadoch.

Od pondelka do nedele budúceho týždňa sa policajti zamerajú na odhaľovanie priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, najmä na nedodržanie rýchlosti. Ako upozornila Baloghová, kontroly nebudú len na slovenských cestách, ale vo všetkých európskych štátoch, ktoré združuje medzinárodná stavovská organizácia TISPOL.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #alkohol za volantom