Železnice navrhli nový grafikon. Napíšte nám pripomienky

Železničná spoločnosť Slovensko zverejnila návrh cestovného poriadku pre obdobie 2014/2015.

14.08.2014 11:30
debata (2)

Ide o pracovný návrh, ktorý ešte prerokujú s vyššími územnými celkami, dopravcami a správcom železničnej dopravnej cesty. Nový cestovný poriadok začne platiť 14. decembra 2014. Štátny železničný dopravca bude mať prvý raz viacerých konkurentov pri prevádzke expresných IC vlakov a rýchlikov na hlavných domácich tratiach.

Vlaky súkromného dopravcu RegioJet sú v návrhu grafikonu vlakovej dopravy zatiaľ označené ako REX a budú jazdiť z Bratislavy cez Žilinu do Košíc a z Martina do Bratislavy. Z Prahy do Košíc bude jazdiť aj ďalší súkromný prepravca LEO Express a záujem o prevádzku vlakov na tejto trase prejavili už aj štátne České dráhy.

Návrh cestovného poriadku sa však pripravoval ešte v čase, keď sa neuvažovalo s vlakmi zadarmo pre študentov a dôchodcov, ktoré nakoniec presadil vládny Smer. Je teda pravdepodobné, že sa ešte zvýši počet vlakov objednaných a dotovaných štátom.

Dotkli sa vás zmeny v novom cestovnom grafikone? Zrušili vám spoje a zastávky? Pozrite sa, aké zmeny nastanú na vašej trati a napíšte nám váš názor či pripomienky mailom na pravda@pravda.sk – do predmetu správy napíšte GRAFIKON.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Železničná spoločnosť Slovensko #grafikon