Frešo žiada rokovanie výborov o Ukrajine

Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo požiadal o spoločné rokovanie Zahraničného výboru NR SR a výboru pre európske záležitosti. Ako povedal Frešo vo štvrtok, hlavnou témou európskej a zahraničnej politiky je nepochybne kríza na Ukrajine a agresia Ruskej federácie voči nezávislému štátu.

11.09.2014 17:40
debata (18)

„Preto považujeme za dôležité, aby sa touto situáciou vážnejšie ako doteraz zaoberala Národná rada SR, podobne ako parlamenty v iných členských krajinách Európskej únie,“ uviedol. Zároveň upozornil, že poslanci Smeru-SD odmietli v pondelok na zasadnutí Výboru NR SR pre európske záležitosti uznesenie o územnej celistvosti Ukrajiny, na úvod zasadnutia schôdze NR SR poslanci Smeru-SD odmietli zaradiť bod programu o situácii na Ukrajine na zasadnutie pléna NR SR.

Vo štvrtok sa predseda vlády Robert Fico na Hodine otázok zasa opakovane vyhol priamej a jednoznačnej odpovedi, v ktorej by Ruskú federáciu označil za agresora na Ukrajine.

Frešo sa preto rozhodol spoločne s ďalšími opozičnými poslancami z Výboru pre európske záležitosti, požiadať o spoločné rokovanie so Zahraničným výborom NR SR na stredu 17. septembra. Podľa rokovacieho poriadku môžu výbory po vzájomnej dohode konať spoločné schôdze a podávať spoločné návrhy. Preto treba využiť zasadnutie Zahraničného výboru NR SR a spolu s nimi by aj poslanci z Výboru NR SR pre európske záležitosti mali diskutovať s predsedom vlády Ficom o situácií na Ukrajine a jeho postojoch k tejto vážnej geopolitickej krí­ze.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Rusko #Pavol Frešo #Ukrajina