Porošenko pozval Kisku na návštevu Ukrajiny

Prezidenta SR Andreja Kisku pozýva prezident Ukrajiny Petro Porošenko na návštevu. Pozvanie na návštevu nášho východného suseda tlmočil hlave štátu počas utorkového prijatia ukrajinský veľvyslanec Oleh Havaši, informoval o tom hovorca prezidenta Peter Petrus.

16.09.2014 16:49
Petro Porošenko Foto: ,
Ukrajinský prezident Petro Porošenko.
debata (108)

„Andrej Kiska pozvanie s vďakou prijal,“ doplnil Petrus. Prezident SR prijal veľvyslanca Ukrajiny na Slovensku na jeho žiadosť.

Počas prijatia ukrajinského veľvyslanca prezident zároveň vyjadril podporu Slovenska európskemu smerovaniu Ukrajiny, „ako výrazu slobodnej voľby krajiny a jej občanov, a potvrdil pripravenosť podeliť sa o skúsenosti z realizácie reforiem na Slovensku“. Témou bola aj situácia pred októbrovými ukrajinskými parlamentnými voľbami, ako aj bezpečnostná situácia na východe krajiny a perspektívy mierového riešenia konfliktu na Ukrajine, dodal Petrus.

Prezident Andrej Kiska pozval v júli ukrajinského prezidenta Petra Porošenka na návštevu Slovenska. Prezident Porošenko, ktorý sa funkcie ujal 7. júna tohto roku, sa už stretol s Kiskovým predchodcom Ivanom Gašparovičom, a to na svojej inaugurácii v Kyjeve, a predtým aj na summite vo Varšave. Prozápadne orientovaný miliardár Porošenko sa stal víťazom májových prezidentských volieb, keď už v prvom kole získal viac ako 54 percent hlasov.

108 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #Ukrajina #Petro Porošenko