Biskupov úspech povzbudil. Bude sa konať druhý pochod za život

Na Slovensku bude druhý Národný pochod za život. Katolícki biskupi sa na základe podnetov mnohých osôb a mimovládnych organizácii rozhodli pozvať všetkých veriacich a ľudí dobre vôle na II. Národný pochod za život. Uskutoční sa v nedeľu 20. septembra 2015 v Bratislave. Prvý sa konal na jeseň v roku 2013.

17.09.2014 14:54
Stanislav Zvolenský Foto: ,
Predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský.
debata (5)

„Národný pochod za život, ktorý sa uskutočnil v minulom roku v Košiciach, ukázal, že na Slovensku žije mnoho ľudí, ktorým záleží na ochrane života od počatia po prirodzenú smrť, na ochrane rodiny a manželstva. Sme povzbudení svedectvami, ktoré denne vydávajú mnohí statoční ľudia pri výchove detí, obrane života, manželstva a rodiny v celej našej vlasti,“ napísali členovia Konferencie biskupov Slovenska vo vyhlásení.

Podpisy státisícov ľudí v petícii za referendum o ochrane rodiny, ktorí vo svojom svedomí rozoznávajú význam prirodzených hodnôt, katolíckych biskupov zaväzuje usilovať sa, aby každý človek v tejto krajine mohol žiť pokojne a dôstojne bez vplyvu ideológii, ktoré sú proti kultúre života.

Národný pochod za život sa konal v septembri 2013 v Košiciach. Svoj kladný postoj k ochrane života na ňom manifestovalo 80-tisíc ľudí. Košice si organizátori vybrali za miesto pochodu, pretože boli európskym hlavným mestom kultúry. Iniciátorom pochodu bola Konferencia biskupov Slovenska.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Národný pochod za život #katolícka cirkev #biskupi #KBS