Abrhan má ako predseda klubu KDH nahradiť Zajaca

V poslaneckom klube KDH sa chystá výmena predsedu. Súčasný šéf klubu KDH Pavol Zajac sa podľa informácií má vzdať funkcie. Jeho nástupcom by sa mal stať Pavol Abrhan.

24.09.2014 17:02
Pavol Abrhan Foto: ,
Pavol Abrhan.
debata (1)

Zajac viedol klub KDH od 13. mája, keď o jeden hlas porazil práve Abrhana. Zajaca v máji do funkcie navrhol predseda hnutia Ján Figeľ. Zajac už tesne po zvolení avizoval, že funkciu šéfa klubu berie len dočasne na prechodné obdobie.

Poslanecký klub KDH v NR SR nemal po prezidentských voľbách predsedu. Pavol Hrušovský sa vzdal tejto funkcie po neúspešných prezidentských voľbách 7. apríla. V prvom kole prezidentských volieb získal totiž len 3,3-percentnú podporu voličov, následne sa vzdal funkcie predsedu poslaneckého klubu KDH v parlamente. Pavol Abrhan, ktorý bol politicky zodpovedný za jeho kampaň, rezignoval vtedy na funkciu podpredsedu hnutia. Avizoval však, že v októbri sa na sneme mieni o funkciu podpredsedu uchádzať opäť.

Kresťanských demokratov čaká v októbri snem. Ak sa Abrhan stane šéfom klubu, nemal by sa uchádzať o pozíciu podpredsedu hnutia, z ktorej rezignoval v apríli. Abrhan pôvodne avizoval, že sa na sneme bude uchádzať o zvolenie. Na uvoľnenú stoličku podpredsedu mieni navrhnúť kandidáta Figeľ. Meno zatiaľ neprezradil. KDH má podľa stanov šesť podpredsedov. Neobsadenú má jednu podpredsednícku stoličku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #Pavol Abrhan #Pavol zajac