Kiska: Štáty V4 by mali v Silicon Valley otvoriť Vyšehradský dom

Ak chcú krajiny Visegrádskej štvorky (V4) viac podporovať inovácie, digitálne technológie, startupy, mali by uvažovať o jednotnom, spoločnom postupe a vytvoriť v Silicon Valley Vyšehradský dom.

25.09.2014 14:06
Kiska Foto: ,
Prezident Andrej Kiska.
debata (15)

Podľa prezidenta Andreja Kisku majú takto väčšiu šancu prilákať do svojich krajín viac investícií a je to dobrá príležitosť budovať ochrannú známku V4.

„Musíme spojiť svoje sily, aby náš región bolo vidieť v Spojených štátoch, a nie je lepší spôsob, ako to urobiť s podporou globálne úspešných spoločností z nášho regiónu,“ povedal prezident Kiska v New Yorku na konferencii s názvom Fórum pre digitálnu ekonomiku, ktorej partnerom bola spoločnosť Google.

Prezident vo svojom prejave povedal, že počet spoločností z krajín V4, ktoré sa stali úspešnými na celom svete, je impozantný, príkladom sú spoločnosti ako Prezi, Ivona, AVG alebo ESET. Podľa prezidenta je digitálna ekonomika jednou z priorít slovenského predsedníctva vo visegrádskej skupine.

„Inovácie musia byť hnacou silou našich ekonomík v 21. storočí. Toto fórum je skvelým príkladom visegrádskej spolupráce a ja som presvedčený, že je to začiatok trvalého partnerstva našich krajín v podpore inovácií so Spojenými štátmi,“ dodal Kiska.

Na konferencii boli prítomní aj viacerí zástupcovia slovenských startupov, ktorí hlavu štátu sprevádzajú na pracovnej ceste v USA. Okrem prezidenta na konferencii vystúpil Juraj Vaculík, ktorý predstavil aeromobil. Informácie sú z oficiálnej webstránky prezidenta.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #V4 #Andrej Kiska #Silicon Valley