Kauzu netransparentného predaja bytov FNM Fico nekomentuje

Premiér Robert Fico nekomentuje kauzu, v ktorej Fond národného majetku (FNM) netransparentným predajom bytov hlboko pod trhovú cenu predáva byty zamestnancom a ľuďom blízkym fondu. Odvolať vedenie FNM pre kauzu predaja bytov vyzval Fica nezaradený poslanec a bývalý štátny tajomník rezortu hospodárstva Martin Chren. "Nebudeme sa vyjadrovať," odpovedala premiérova hovorkyňa Beatrice Szabóová.

26.09.2014 10:50
debata (9)

Opozičný poslanec Chren upozornil na nebezpečný trend, keď štát prenáša na občanov čoraz viac povinností, ale zlyháva v poskytovaní verejných služieb. „Jednoducho, keď treba trápiť, naháňať a buzerovať obyčajného človeka, je tu štát pripravený hneď a zaraz. Keď treba niečo pre neho urobiť, zrazu dáva štát, mesto, obec, úradníci a politici ruky preč,“ zdôraznil.

„Keď si chce kúpiť byt bežný človek, musí si naň roky odkladať a zadlžiť sa až po uši. Ak ste ale kamarátom politikov alebo vedenia Fondu národného majetku, dostanete sa k bytu za štvrtinovú alebo polovičnú cenu oproti trhovej,“ povedal Chren. Podľa neho ide o trend, ktorý vyvoláva „blbú náladu“ v spoločnosti a je dôvodom, prečo ľudia politikom a voleným zástupcom veria stále menej.

Na kauzu s netransparentným predajom bytov vo vlastníctve Fondu národného majetku v bratislavskom Ružinove upozornil denník SME. Fond predaj bytov nezverejnil na svojej webovej stránke, a hoci tvrdí, že služobné byty ako prebytočný majetok predával prostredníctvom realitnej kancelárie, ceny sú výrazne nižšie než obvyklé trhové ceny porovnateľných bytov v tejto mestskej časti.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #byty #Robert Fico #Fond národného majetku #FNM #Martin Chren