Mládežníci budú mať kongres o odchode z SDKÚ

Kongres, na ktorom bude Nová Generácia rozhodovať o zotrvaní v SDKÚ, respektíve o vystúpení z nej, sa uskutoční 5. októbra.

01.10.2014 11:07
debata (9)

„Máme za to, že Pavol Frešo nemá právo zotrvať na pozícii predsedu, keď ho väčšina najvyššieho orgánu strany odmietla,“ uviedol vo vyhlásení predseda Novej Generácie Tomáš Smutný. Mládežníci vyslovili predsedovi SDKÚ Pavlovi Frešovi nedôveru už pred kongresom strany s tým, že ak vo funkcii zostane, Nová Generácia vystúpi z SDKÚ.

Frešo na víkendovom sneme obhájil svoju funkciu. Jeho odporcovia nenašli dosť hlasov na jeho odvolanie. Za odvolanie Freša hlasovalo podľa informácií agentúry SITA 160 delegátov, 48 bolo proti a dva hlasy boli neplatné. Proti Frešovi síce hlasovala nadpolovičná väčšina prítomných delegátov, ale to nestačilo na Frešovo odvolanie.

Ak Nová Generácia vystúpi z SDKÚ, ostane podľa Smutného pôsobiť ako pravicová organizácia otvorená pre všetkých mladých ľudí, ktorí nie sú spokojní s vládou Smeru a s tým, kam sa Slovensko uberá. Nová Generácie je mládežnícka organizácia SDKÚ.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #nová generácia #Pavol Frešo