Slovenskí vojaci dostanú nové nepremokavé odevy a košele

Ministerstvo obrany plánuje pre vojakov nakúpiť nepremokavé odevy za približne 4,8 milióna eur vrátane DPH a aj košele a blúzy za 420-tisíc eur vrátane DPH. Výsledkom verejného obstarávania, ktoré plánuje rezort vyhlásiť, bude rámcová dohoda na štyri roky, uvádza sa v tlačovej správe, ktorú poskytla hovorkyňa rezortu Martina Balleková.

03.10.2014 12:35
debata (12)

„V snahe dať priestor čo najväčšiemu počtu dodávateľov, informuje rezort obrany o pripravovanej verejnej súťaži aj takýmto spôsobom," zdôraznila Balleková.

Dodávateľov chcú vybrať v elektronických aukciách. V oboch prípadoch platí, že nemusí byť vyčerpaná celá plánovaná suma. Reálne počty odevov budú závisieť od aktuálnych potrieb a finančných možností rezortu, dodala.

Nové nepremokavé odevy sú určené pre výcvik vojakov v poľných podmienkach, ale aj pre tých, čo pôsobia v zahraničných operáciách. V druhom prípade ide o nákup košieľ s krátkymi aj dlhými rukávmi, bundokošieľ s krátkymi rukávmi, blúz s krátkymi aj s dlhými rukávmi, košieľ pre vojenskú hudbu a slávnostných košieľ.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenskí vojaci #ministerstvo obrany