Odídenci z Novy plánujú založiť novú stranu

Na Slovensku by mala čoskoro vzniknúť nová politická strana. Založiť sa ju podľa informácií chystajú nezaradení poslanci NR SR, ktorí v septembri odišli z hnutia Nova.

10.10.2014 09:53
LIBERÁLNA DOHODA: Poslanecké návrhy zákonov Foto: ,
Nezaradení poslanci NR SR zľava Juraj Droba, Daniel Krajcer, Juraj Miškov, Jozef Kollár a Martin Chren.
debata (50)

Na začiatku volebného obdobia pôsobili v SaS. Nová strana by mala vzniknúť do konca roka. Mala by byť liberálno-občianska. Okrem tých, ktorí odišli z hnutia NOVA, by do nej mali vstúpiť viacerí politici, ale aj známe tváre, ktoré doteraz v politike nepôsobili.

„Keď som v roku 2009 vstupoval do politiky ako úspešný podnikateľ, chcel som pomôcť vytvoriť zo Slovenska prosperujúcu krajinu. Obetoval som tomu súkromie, veľa času, energie a vlastných peňazí. Pre svoj sen som pripravený urobiť všetko. Verím, že takých nás je na Slovensku dosť,“ povedal poslanec NR SR Juraj Miškov, ktorý má stáť za vznikom novej strany.

Pätica nezaradených poslancov NR SR Jozef Kollár, Daniel Krajcer, Juraj Miškov, Juraj Droba a Martin Chren odišla 23. septembra z hnutia NOVA. Liberáli, ktorí prišli do hnutia NOVA, vystúpili zo strany SaS 16. apríla 2013. Vtedy zo SaS vystúpilo päť poslancov NR SR a približne 75 členov. Následne oznámili, že zakladajú liberálnu platformu Liberálna dohoda, ktorá mala fungovať ako občianske združenie. Piati poslanci potom 25. mája vstúpili do hnutia Daniela Lipšica NOVA, kde vytvorili Liberálnu frakciu. Tá zanikla v júni na návrh predsedu strany Daniela Lipšica.

50 debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Kollár #Daniel Krajcer #TV Nova #Juraj Miškov #Juraj Droba #Martin Chren