Paška zvolá schôdzu NR SR o odvolávaní Richtera do 30 dní

Mimoriadna schôdza parlamentu, na ktorej opozícia chce odvolávať ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera, sa zrejme tento týždeň konať nebude. Opozícia podala návrh na zvolanie schôdze v piatok.

15.10.2014 10:15
debata (4)

Podľa predsedu NR SR Pavla Pašku návrh 36 opozičných poslancov neobsahuje náležitosti tak, aby musel túto schôdzu zvolať do siedmich dní. Upozornil, že poslanci požiadali o zvolanie schôdze podľa článku 88 Ústavy SR a preto má na zvolanie schôdze 30 dní od podania návrhu.

„Je to, ako sa hovorí, chybička sa dostala, ale je to tak,“ povedal Paška pre televíziu TA3 s tým, že schôdzu zvolá tak, ako o to požiadali poslanci, teda do 30 dní.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter bude čeliť odvolávaniu. Návrh na vyslovenie nedôvery Richterovi podal v piatok do parlamentu nezaradený poslanec Alojz Hlina. Podnet na odvolanie podpísalo 36 poslancov všetkých opozičných strán.

Na zvolanie mimoriadnej schôdze stačí 30 poslaneckých podpisov. Opozícia chce Richtera zosadiť z funkcie pre kauzu prideľovania eurofondov spoločnosti Star EU. Predseda parlamentu Pavol Paška avizoval, že ak príde návrh na odvolanie člena vlády, zvolá ho na nočné hodiny.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Alojz Hlina #Ján Richter #opozícia #mimoriadna schôdza #Pavol Paška