Šéf úradu práce bude vedúcim zamestnancom v štátnej službe

Pozícia riaditeľa úradu práce, sociálnych vecí a rodiny sa od začiatku budúceho roka zmení z politickej funkcie na funkciu vedúceho zamestnanca v štátnej službe.

16.10.2014 11:48
debata

Od budúceho roka sa súčasne ruší právna subjektivita úradov práce, sociálnych vecí a rodiny ako rozpočtových organizácií. Vyplýva to z novely zákona o orgánoch štátnej správy v oblasti sociálnych vecí, rodiny a služieb zamestnanosti, ktorú schválil parlament.

"Cieľom je zmodernizovať výkon štátnej správy tak, aby bola vykonávaná a organizovaná flexibilne, diferencovane podľa potrieb obyvateľov a regiónov, v ktorých žijú a aby boli zabezpečené rovnaké podmienky pre všetkých občanov pri výkone štátnej správy v predmetnej oblasti,“ tvrdí ministerstvo.

Podľa rezortu práce a sociálnych vecí sa týmto krokom zabezpečí lepšia koordinácia štátnej správy na úseku sociálnych vecí a služieb zamestnanosti. "Navrhované riešenie usporiadania miestnej štátnej správy okrem zvýšenia kvality výkonu samotných odborných činností zjednoduší riadiace vzťahy zjednotením riadiacej a kontrolnej činnosti,“ zdôvodňuje ministerstvo práce novelu zákona.

debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #Úrad práce