Rada slovenských regiónov Siete zasadala v Leviciach

Strana Sieť vyzvala stredopravé strany na zjednotenie v primátorských voľbách v mestách Banská Bystrica, Bratislava, Košice, Levice, Michalovce, Nitra, Prešov a Žilina.

18.10.2014 18:23
debata (11)

Sieť sa pred obecnými voľbami bude podľa jej predsedu Radoslava Procházku vo všetkých spomínaných mestách „usilovať o dohodu na tom, aby v súboji s kandidátom vládnej strany získal spoločnú podporu stredopravý kandidát s najlepšou šancou na víťazstvo. Niekde je to kandidát Siete, v niektorých mestách to však môže byť kandidát iných strán“.

Politická situácia pred komunálnymi voľbami bola jednou z hlavných tém sobotného prvého zasadnutia Rady slovenských regiónov Siete, ktoré sa konalo v Leviciach. O výstupoch zo zasadnutia informoval hovorca Siete Ján Orlovský. Komunálne voľby sú iba prvým krokom. „Cieľom Siete zostáva príležitosť na zostavenie pevnej stredopravej vlády v roku 2016,“ citoval Orlovský ďalej Procházku.

Rada slovenských regiónov Siete združuje predsedov miestnych centier a predsedníctva strany a popri novembrových voľbách do orgánov samosprávy obcí sa venovala aj budovaniu miestnych štruktúr. Ako uviedol Orlovský, na zasadnutí „podpredsedníčka Siete Katarína Macháčková informovala, že miestne siete už plnohodnotne fungujú vo väčšine okresov Slovenska“.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Levice #Radoslav Procházka #Sieť