Slovensku opäť hrozí silný vietor, niekde dosiahne rýchlosť až 100 km/h

Počasie sa po stredajšom výdatnom daždi neupokojí ani v nasledujúcich hodinách. Meteorológovia vydali výstrahu druhého stupňa pred silným vetrom na celom území Slovenska. Na niektorých miestach západného, východného a juhovýchodného Slovenska môže vietor dosahovať v nárazoch rýchlosť až 100 km/h.

23.10.2014 14:31
vietor, počasie, víchrica Foto: ,
Slovensku opäť hrozí silný vietor, meteorológovia predpokladajú, že môže narobiť veľké problémy v doprave. /Ilustračné foto/
debata

Najsilnejšie nárazy očakávajú meteorológovia na Horehroní v okolí Telgártu a miestami v okresoch Revúca, Rožňava a Košice okolie, kde môžu silné nárazy vetra výrazne skomplikovať aj dopravu.

„V neskorších popoludňajších, nočných a piatkových ranných hodinách očakávame zosilnenie vetra, ktoré môže dosahovať v nárazoch 60 až 80 km/h. V niektorých lokalitách západného Slovenska, a to Záhorie, Malé Karpaty, Biele Karpaty, Strážovské vrchy, stredné Považie, a tiež východného Slovenska, Košická kotlina, Slanské vrchy, Východoslovenská nížina, Vihorlat a Bukovské vrchy, môže vietor ojedinele dosahovať v nárazoch 80 až 100 km/h,“ informujú na svojej webovej stránke shmu.sk.

Meteorológovia vydali výstrahu pred silným... Foto: SHMÚ
výstraha meteorológov, SHMÚ Meteorológovia vydali výstrahu pred silným vetrom na celom Slovensku, na Záhorí, juhovýchode a východe Slovenska dokonca až druhého stupňa.

Počasie okrajovo ovplyvňuje hurikán Gonzalo

Zhoršenie počasia na Slovensku ovplyvnil hurikán Gonzalo, našťastie ho zasiahlo len okrajovo, takže nespôsobil vážnejšie škody.

V noci z utorka na stredu museli byť v pohotovosti hasiči na viacerých častiach Slovenska. Výjazdy hlásili najmä k popadaným stromom, ktoré komplikovali dopravu a spôsobili výpadky elektriny v obciach na Záhorí. (Viac čítajte v článku Na západnom Slovensku víchrica vyvracala stromy.)

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #víchrica #hurikán Gonzalo #výstrahy