Kiskov tím statočných sa zmenšuje

Z Prezidentského paláca odišiel na vlastnú žiadosť jeden z Kiskových šiestich poradcov Tomáš Lehotský. Výpoveď podal k 31. októbru.

05.11.2014 16:19
Andrej Kiska Foto: ,
Prezident Andrej Kiska.
debata (131)

Po nečakanom odchode prezidentovho hovorcu Petra Petrusa pred dvoma mesiacmi je Lehotský už druhým v poradí, ktorý opustil Kiskov tím. Zo siedmich statočných, ako ich pred príchodom do paláca nazval prezident, tak ostali už len piati.

To, že v prezidentskej kancelárii nepracuje už ani manažér Kiskovej predvolebnej kampane, potvrdil Roman Krpelan, ktorý je poverený komunikáciou s médiami. Ako dôvod uviedol, že Lehotský ukončil projekt na zefektívnenie chodu Kancelárie prezidenta. Kiska pri vymenovaní tímu svojich poradcov pri nástupe do Prezidentského paláca o Lehotského dočasnej funkcii však nehovoril.

Lehotský bol Kiskovým dlhoročným spolupracovníkom v neziskovej organizácii Dobrý Anjel. Po odchode z Prezidentského paláca sa podľa vlastných slov vracia späť. „Moja misia v paláci mala od začiatku jasný obsah, a ten sa naplnil. Teším sa na ďalšiu spoluprácu s Dobrým Anjelom a mojím kamarátom a prezidentom Andrejom Kiskom,“ odkázal Lehotský.

Jeho návrat potvrdila aj marketingová manažérka neziskovky Ľudmila Kolesárová. Spresnila však, že pôjde skôr o externú spoluprácu a Lehotský nebude pôsobiť v ich sídle v Poprade. „On bude mať asi viacero aktivít. Nepredpokladám, že by od rána do večera bol tu s nami,“ povedala Kolesárová.

Koncom septembra skončil vo funkcii prezidentovho hovorcu na vlastnú žiadosť Peter Petrus. Pre nečakaný odchod sa rozhodol ani nie po 100 dňoch od nástupu do úradu. Dôvodom mala byť podľa neho nevyhnutá úradnícka práca, ktorá bola súčasťou jeho funkcie a na ktorú si nedokázal zvyknúť. Petrus sa vrátil do televízie Joj, kde opäť pracuje ako redaktor.

Lehotský aj Petrus boli v sedemčlennom tíme, ktorý si Kiska priviedol do Prezidentského paláca po svojom nástupe na post prezidenta. Súčasťou tímu sú ďalší piati poradcovia. Je to sociológ Martin Bútora, bývalý predseda Ústavného súdu Ján Mazák, bývalý zástupca šéfredaktora Sme Roman Krpelan, hovorca bývalej premiérky Ivety Radičovej Rado Baťo a poradca bývalého predsedu vlády Mikuláša Dzurindu Sergej Michalič.

© Autorské práva vyhradené

131 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #Tomáš Lehocký