Novým štátnym tajomníkom bude šéf prešovskej nemocnice Radoslav Čuha

Novým štátnym tajomníkom ministerstva zdravotníctva bude Radoslav Čuha, doterajší riaditeľ prešovskej fakultnej nemocnice, ktorý je známy z kauzy bielenia zdravotných záznamov.

10.11.2014 11:16
ministerstvo zdravotníctva Foto: ,
Na čele ministerstve zdravotníctva došlo po prevalení kauzy predraženého nákupu CT prístroja k zmene. Ministerku Zuzanu Zvolenskú nahradil dovtedajší štátny tajomník Viliam Čislák.
debata (4)

Čuha tak nahradí Viliama Čisláka, ktorý sa po prevalení kauzy predraženého nákupu CT prístroja v piešťanskej nemocnici stal po odvolaní Zuzany Zvolenskej novým ministrom zdravotníctva, informuje RTVS.

Radoslav Čuha ako šéf prešovskej nemocnice poslal omylom e-mail redaktorke TV Markíza Barbore Demešovej, ktorá pracovala na reportáži o prelepovaní údajov v zdravotnej dokumentácii, ku ktorému malo dôjsť práve v tejto nemocnici. Pôvodne ho chcel adresovať hovorkyni nemocnice Renáte Cenkovej.

„Nechceme reagovať a ani nereagujte nijako, prosím, vy sa z toho vyvlečiete, že ste PN, či dovolenka," písal Čuha v e-maili. Redaktorka, ktorá nevedela, že je Cenková chorá, od nej aj od Čuhu chcela odpoveď, ako riaditeľ potrestá tých, čo prelepovali zdravotný záznam.

Čuha svoje konanie označil ako manažérske zlyhanie. Odmietol, že by o zmenách dokumentácií klamal, alebo že by navádzal na klamstvo svoju hovorkyňu. Prelepovanie dokumentácie v zdravotnej karte matky, ktorá v nemocnici rodila, Čuha priznal. Zdôraznil, že sa tak stalo za bývalého vedenia. Sestra aj jej nadriadená, ktoré pochybili, boli podľa neho potrestané.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo zdravotníctva #štátny tajomník #Radoslav Čuha