Signatári výzvy na odstúpenie Pašku ďakovali ľuďom za protesty

Signatári výzvy na odstúpenie Pavla Pašku z funkcie predsedu Národnej rady SR, europoslanec Richard Sulík, poslanci NR SR Daniel Lipšic, Igor Matovič a Alojz Hlina na nedeľnom vyhlásení na Námestí SNP poďakovali ľuďom, ktorí vykričali Pavla Pašku z funkcie.

16.11.2014 17:11
signatári výzvy na odstúpenie Pašku Foto: ,
Zľava: Richard Sulík, Igor Matovič, Alojz Hlina a Daniel Lipšic počas brífingu signatárov výzvy na odstúpenie Pavla Pašku z funkcie predsedu NR SR.
debata (69)

Igor Matovič vyhlásil, že odstúpenie Pavla Pašku je prvý krok v boji proti korupcii. Podľa Matoviča porazila Pašku jeho vlastná pažravosť a strach Smeru z ľudí na námestiach. „Aj naďalej by sme mali byť veľmi ostražití a určite by sme nemali byť naivní, že Smer zrazu prestane len tak kradnúť. Smer tu zaniesol organizovaný systém okrádania štátu,“ vyhlásil. Pavlovi Paškovi odkazuje, že „nie tí, ktorí prídu bojovať proti zlodejom v politike sú anarchisti, anarchista je politik, ktorý zneužije dôveru voličov na to, aby ich následne mohol okrádať.“

V tejto krajine nastal podľa Daniela Lipšica čas, aby ľudia, ktorí rozkrádajú akýkoľvek sektor verejného života a zvlášť zdravotníctvo, boli postavení pred súd a aby niesli trestnoprávnu zodpovednosť. „Pavol Paška označil ľudí, ktorí sa v piatok zhromaždili v Košiciach a v Bratislave za anarchistov. Označiť obyčajných bežných slušných ľudí rôznych generácií, ktorí prišli protestovať proti rozkrádaniu zdravotníctva za anarchistov, považujem za neúctu a facku normálnym ľuďom, s ktorými Pavol Paška do kontaktu veľmi neprichádza,“ zdôraznil Lipšic.

Ako ďalej pripomenul, Robert Fico označil súčasné dni za balkanizáciu Slovenska. „Balkanizáciou je systém, ktorý zavádza Robert Fico a jeho vláda. Systém korupcie a rozkrádania. To je balkanizácia Slovenska. Podľa našej mienky musíme ísť ďalej. Pavol Paška odstúpil a chce sa dnes dostať do polohy obete. Seba a svoju rodinu prezentuje, že sú obeťou. Viacerí rodinní príslušníci v rodine Pavla Pašku robia biznis v zdravotníctve. Nie sme to my, ktorí zaplietli Pavla Pašku a jeho rodinu do týchto káuz. Obeťou v tomto nie je Pavol Paška, obeťou sú rodiny pacientov, ktorí nedostali adekvátnu zdravotnú starostlivosť pre rozkrádanie zdravotníctva. To sú skutočné obete, nie Pavol Paška.“

Richard Sulík považuje za neprijateľné, aby výberové konania, kde ide o verejné peniaze, vyhrávali spoločnosti s vlastníkmi v Belize alebo v iných daňových rajoch. „Preto ten protest, ktorý bol, mal za následok odstúpenie Pavla Pašku, ale na tomto určite budeme pracovať ďalej,“ vysvetlil.

Predseda parlamentu Pavol Paška dnes po vyhlásení výsledkov komunálnych volieb a víťazstva Richarda Rašiho ako primátora v Košiciach prítomným novinárom oznámil, že sa vzdá funkcie predsedu parlamentu. Uviedol to v prítomnosti svojej manželky a povedal, že k tomuto kroku pristúpil po tom, čo sa objavili útoky na jeho osobu a postihli aj jeho rodinu. Smer by mal rozhodovať o nástupcovi Pavla Pašku na poste predsedu NR SR v utorok na užšom vedení strany.

69 debata chyba
Viac na túto tému: #Alojz Hlina #Richard Sulík #Daniel Lipšic #Pavol Paška #Igor Matovič