Spor Harabina so psychiatričkou bude pokračovať vo februári

Spor bývalého šéfa najvyššieho súdu Štefana Harabina proti RTVS a psychiatričke Renáte Papšovej bude pokračovať vo februári budúceho roku.

18.11.2014 10:08
debata (21)

Utorkové pojednávanie na Okresnom súde Bratislava IV sa nekonalo, keďže právnikovi RTVS medzičasom vypršala zmluva na právne zastupovanie. Na výber nového právneho zástupcu spustili v RTVS proces verejného obstarávania, oznámila sudkyňa.

Renáta Papšová bola ošetrujúcou lekárkou dnes už nebohých sudcov Juraja Majchráka (spáchal samovraždu) a Marty Laukovej (mala vážne zdravotné problémy). „Ako lekár môžem povedať, že niekedy sú choroby nákazlivé a naša justícia je chorá, ochorel Juraj Majchrák, ochorela JUDr. Lauková, ktorá takisto zomrela na tvrdú perzekúciu doktora Harabina,“ povedala psychiatrička Papšová 14. apríla 2012 na verejnej diskusii Sudcovia o sudcoch.

RTVS výrok potom použila v reportáži o slovenskej justícii. Proces odročili na 24. februára, vypovedať by mala dcéra zosnulej sudkyne Laukovej.

Štefan Harabin chce od psychiatričky vysúdiť 100-tisíc eur a ďalších 200-tisíc od RTVS – Slovenskej televízie, ktorá spomínaný výrok zaznamenala a odvysielala 28. mája 2012 v relácii Reportéri.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #RTVS #Štefan Harabin #Renáta Papšová