Freša kritizujú noví členovia SDKÚ, exriaditeľku Expresu Babitzovú sklamal

Vyhlásenia o potrebe spájania pravice vyznievajú zo strany predsedu SDKÚ Pavla Freša ako prázdna fráza, povedala Eva Babitzová, ktorá pre kandidatúru na podpredsedu SDKÚ odišla z rádia Expres. Ako dodala, k spájaniu vyzýva človek, ktorý nebol schopný spojiť sily vo vlastnej strane a vyviesť ju z krízy.

19.11.2014 09:08
Eva Babitzová Foto: ,
Eva Babitzová odišla z postu riaditeľky rádia Express, aby sa stala podpredsedníčkou SDKÚ.
debata (11)

“V septembri som ako človek čerstvo prichádzajúci do SDKÚ, a teda dovtedy nezaťažený politickými machináciami, zažila predstavu o reštarte a spájaní sa v podaní Pavla Freša. Počas mimoriadneho snemu mal jedinečnú príležitosť nechať priestor na zmenu vo vlastnej strane, avšak tak ako vtedy nechcel túto diskusiu pripustiť, aj teraz zahmlieva úpadok strany, ktorá priviedla Slovensko do EÚ a NATO tým, že hovorí o potrebe zmeny celej pravice,” vyhlásila Babitzová.

Výsledky ostatného prieskumu agentúry Polis, ktorý bývalého lídra reforiem na Slovensku poslal s tromi percentami preferenčných hlasov do politickej histórie, sú podľa nej len vyústením spôsobu riadenia strany súčasným vedením SDKÚ. “Absolútnu stratu dôvery pravicových voličov potvrdili aj výsledky komunálnych volieb, kde SDKÚ prepadla, a pravicový volič jasne ukázal, že preferuje nezávislých a možno aj menej známych kandidátov,” zdôraznila Babitzová.

SDKÚ volá po spájaní pravice do širokej koalície, aby dokázala poraziť Roberta Fica. Ako povedal v utorok na tlačovej besede predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník, Vladimíra Mečiara porazila Slovenská demokratická koalícia (SDK).

„Treba, aby tu vznikla demokratická koalícia, ktorá ponúkne alternatívu proti Ficovi. Ak pravica dokáže spojiť sily, dosahuje úspech,“ povedal. K nemu sa pridal aj predseda SDKÚ Pavol Frešo. Podľa neho pokiaľ stredopravá scéna dokáže držať spolu, napodobní SDK a nominuje zrozumiteľných ľudí, nemusí sa obávať, že nedokáže vládnuť. Zároveň zdôraznil, že pravica sa dlho nechala traumatizovať pádom vlády Ivety Radičovej, ľavica však podľa neho nie je alternatívou.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #Pavol Frešo #Eva Babitzová