SDKÚ sa už nemusí do parlamentu dostať, potvrdil to ďalší prieskum

Ak by sa parlamentné voľby konali začiatkom novembra, vyhral by ich Smer so ziskom 38,8 percenta hlasov. Druhé by bolo KDH s podporou 12,2 percenta, nasledovala by strana Sieť s výsledkom 11,9 percenta.

19.11.2014 11:22
Pavol Frešo, SDKÚ Foto: ,
Prieskumy potvrdzujú výrazný pokles preferencií opozičnej SDKÚ. Podľa ich výsledkov by už táto strana po najbližších voľbách nemusela byť v parlamente. Na snímke šéf strany Pavol Frešo.
debata (30)

Do parlamentu by sa dostalo aj hnutie OĽaNO so 6,9 percenta hlasov a strana Most-Híd, ktorej by odovzdalo hlas 6,2 percenta opýtaných. Vyplýva to z prieskumu agentúry MVK, ktorý robili od 1. do 7. novembra štandardizovaným rozhovorom na reprezentatívnej vzorke 1 125 respondentov. O výsledkov prieskumu informoval Pavel Haulík z agentúry MVK.

Mimo parlamentu by podľa prieskumu skončila SMK s výsledkom 4,5 percenta hlasov, SNS by volilo 3,9 percenta opýtaných, rovnako ako SDKÚ. Podpora 3,7 percenta by nestačila ani strane SaS a hnutie NOVA by získalo 3,1 percenta hlasov.

Ak by sa voľby skončili tak ako v prieskume, strana Smer by v parlamente získala 77 mandátov, kluby KDH a Siete by mali po 24 kresiel, potenciálni voliči Obyčajných ľudí a nezávislých osobností by do parlamentu vyslali 13 zástupcov a 12 poslancov by v najvyššom zákonodarnom zbore mala strana Most–Híd.

Na voľbách by sa určite nezúčastnilo 6,7 percenta opýtaných, ďalších 23 percent nevedelo, či by sa zúčastnili, respektíve koho by vo voľbách podporili.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #MVK