Zamestnanci chcú odvolať riaditeľku nemocnice v Piešťanoch

Žiadosť o odvolanie riaditeľky Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch Márie Domčekovej z funkcie podpísalo zatiaľ 92 zamestnancov. Riaditeľku môže odvolať správna rada nemocnice, iniciátori podpisovej akcie však veria, že prípadom sa bude zaoberať aj ministerstvo zdravotníctva alebo premiér Robert Fico.

20.11.2014 11:45
Piešťany, Mária Domčeková, riditeľka Foto: ,
Riaditeľka Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch Mária Domčeková.
debata (1)

"Pani riaditeľka nerozumie zdravotníckej problematike, nezaujímajú ju naše problémy, za dva roky sa nebola schopná zamestnancom nemocnice ani predstaviť,“ povedala iniciátorka podpisovej akcie, ktorá požiadala o zachovanie anonymity, pretože sa obáva sankcií vedenia nemocnice.

Kauza údajne predraženého CT prístroja ľuďom v nemocnici podľa nej otvorila oči. Tvrdí, že s riaditeľkou je všeobecná nespokojnosť, ľudia sa ale dokument za jej odvolanie boja podpisovať, pretože sú zastrašovaní.

Riaditeľka Mária Domčeková akékoľvek zastrašovanie odmieta a takéto vyjadrenia považuje za klamstvo. "Práve naopak, ja som dostala už tri telefonáty a list od zamestnancov, že je na nich vyvíjaný nátlak od vedúcich pracovníkov oddelení, aby podpísali,“ povedala.

Žiadne dôvody na odvolanie z funkcie nevidí a sama sa odstúpiť nechystá. Za verejným obstarávaním na nákup údajne predraženého CT prístroja si stojí. Ak by kontrolné orgány zistili pochybenia, je podľa jej vyjadrenia pripravená niesť dôsledky. Nemocnica Alexandra Wintera má približne 450 zamestnancov.

Zástupca zamestnancov v správnej rade nemocnice Alan Suchánek už po jej prvom rokovaní v novom zložení vyhlásil, že za odvolanie riaditeľky by museli hlasovať členovia dosadení ministerstvom zdravotníctva. Ministerstvo má v správnej rade štyroch ľudí, tí by pokus o odvolanie ľahko zablokovali.

Piešťanská nemocnica si v tomto roku vo verejnom obstarávaní vybrala CT prístroj za 1,6 milióna eur. Podľa televízie Markíza bol výrazne drahší ako porovnateľné prístroje. Nákup CT prístroja stál miesto ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú aj podpredsedníčku NR SR Renátu Zmajkovičovú, ktorá bola v dozornej rade nemocnice.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #odvolanie #Piešťany #ministerstvo zdravotníctva #riaditeľ #CT prístroj