Rektorom Ekonomickej univerzity bude Ferdinand Daňo

Rektorom Ekonomickej univerzity (EU) v Bratislave bude súčasný prorektor pre vzdelávanie Ferdinand Daňo a vystrieda tak Rudolfa Siváka, ktorého druhé funkčné obdobie sa skončí 31. januára.

20.11.2014 16:54
Ekonomická univerzita, vysoká škola, Foto: ,
Ekonomická univerzita v Bratislave.
debata

Ako informovala hovorkyňa EU, Ferdinanda Daňa vo štvrtok zvolili v prvom kole z troch navrhnutých kandidátov na rektora, z 39 členov Akademického senátu mu hlas dalo 35 akademikov.

Daňo je od roku 2007 prorektorom pre vzdelávanie a štatutárnym zástupcom rektora. V rokoch 2000 až 2007 bol dekanom Obchodnej fakulty, na ktorej predtým šesť rokov pôsobil ako prodekan. „Vážim si dôveru, ktorú som dostal. Ako budúci rektor Ekonomickej univerzity chcem nadviazať na prácu a projekty, ktoré univerzita rozvíjala počas uplynulých rokov a ktorých úspešné zavŕšenie považujem za podmienku jej ďalšieho napredovania.

Ide predovšetkým o proces komplexnej akreditácie a medzinárodnej akreditácie, ktorý je v slovenských podmienkach unikátny. Jeho výsledkom bude ďalšie zvýšenie medzinárodnej prestíže a akceptácie EU v Bratislave v zahraničí, ďalšie skvalitnenie výučby, nové možnosti pre mobilitu študentov, doktorandov a učiteľov ako aj pre rozvoj výskumu a medzinárodnej spolupráce,“ povedal Ferdinand Daňo.

„Som presvedčený, že profesor Daňo bude ďalej rozvíjať jednotlivé činnosti Ekonomickej univerzity v Bratislave. Verím, že jeho osoba je zárukou napĺňania poslania univerzity tak vo vzťahu k študentom, doktorandom, všetkým zamestnancom ako aj z hľadiska spolupráce s praxou a so zahraničím,“ skonštatoval Rudolf Sivák. Do funkcie nového rektora menuje prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ekonomická univerzita v Bratislave #Ferdinand Daňo