Smer už nástupcu za Pašku vybral, meno šéfa parlamentu však tají

Smer už vybral nového predsedu parlamentu, najprv ho však chce predstaviť straníckym orgánom. Podľa informácií denníka Pravda by nástupcom Pavla Pašku nemal byť minister obrany Martin Glváč ani minister vnútra Robert Kaliňák. Meno nového šéfa parlamentu by mal predseda vlády Robert Fico oznámiť v utorok, keď predložia výsledný návrh na rokovanie parlamentu.

21.11.2014 16:53 , aktualizované: 19:53
Pavol Paška Foto: ,
Smer už našiel náhradu za Pavla Pašku na čele parlamentu, jeho meno však zatiaľ nechce prezradiť.
debata (28)

Premiér Fico vo štvrtok po rokovaní vlády uviedol, že meno nového šéfa parlamentu bude známe až na budúci utorok. Smer nakoniec prekvapujúco vybral nového nástupcu už včera. Jeho meno však najprv chcú oznámiť predsedníctvu strany, ktoré je naplánované na pondelok. Hneď po tom ho predstavia prezidentovi Andrejovi Kiskovi. O tom, kto to bude, včera podvečer vedeli len premiér, jeho hovorca Erik Tomáš a Paškov nástupca.

„Verejnosť bude naším výberom prekvapená,“ povedal premiér včera pre televíziu TA3. Dodal, že to môže byť človek z radov ministrov alebo parlamentu, alebo taký, ktorému spočíva mandát. To znamená, že ide o politika, ktorý bol zvolený do parlamentu a zložil poslanecký sľub, potom však odišiel pracovať napríklad na ministerstvo.

V hre o kreslo predsedu parlamentu sa v kuloároch spomínali viacerí ministri. Mal to byť buď Kaliňák, Glváč, minister práce Ján Richter, či šéf rezortu kultúru Marek Maďarič. Ten mal však podľa informácií Pravdy ponuku na tento post definitívne odmietnuť v stredu.

Denník Pravda oslovil Glváča s otázkou, či nebude novým šéfom parlamentu. „Ja o ničom neviem. Išlo o rokovanie premiéra,“ reagoval Glváč. Kaliňák odpovedal podobne. „Premiér nás s tým oboznámi až neskôr,“ povedal.

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #Smer #Pavol Paška