SDKÚ opúšťa aj Viliam Novotný

Košický krajský predseda SDKÚ a poslanec NR SR Viliam Novotný odchádza zo strany.

27.11.2014 20:46
Novotný Foto: , ,
Poslanec Viliam Novotný.
debata (62)

Ako povedal pokladník strany Ľudovít Kaník, Novotný to vo štvrtok oznámil na rokovaní Prezídia SDKÚ a to zobralo jeho rozhodnutie na vedomie. Podľa Kaníka sa Novotný nestotožnil s programom obnovy strany, ktorý vo štvrtok prezídium prerokovalo.

Novotný je siedmym poslancom Národnej rady SR za SDKÚ, ktorý zo strany odchádza. V decembri 2013 odišla trojica Lucia Žitňanská, Miroslav Beblavý a Magda Vášáryová. Pred letom vystúpili Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš. Minulý týždeň stranu opustil Martin Fedor.

Prezídium SDKÚ vo štvrtok prerokovalo aj návrh zmeny stanov a prejavilo vôľu zmeniť volebné obdobie funkcionárov strany zo štvorročného na dvojročné obdobie a spružniť spôsob zvolávania orgánov strany. Keďže sa na zasadnutí nezúčastnili zástupcovia piatich krajov a nemohli sa tak k tomu vyjadriť, schválenie zmeny stanov sa prekladá na najbližšie rokovanie prezídia.

Prezídium súhlasilo s plánom obnovy strany, ktorý obsahuje zvolanie Ústrednej rady SDKÚ, poverenie generálneho sekretára SDKÚ, poverenie podpredsedov SDKÚ, zmenu stanov a uskutočnenie primárnych volieb na volebného lídra podľa stanov. Prezídium konštatuje, že jeho uskutočnenie je možné len po širokej dohode vo vedení strany.

62 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #Viliam Novotný