Zástupcom šéfredaktora denníka SME bude Petr Šabata

Zástupcom šéfredaktora denníka SME sa stane Petr Šabata, informoval generálny riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek. Šabata v súčasnosti zastáva funkciu šéfredaktora regionálnych týždenníkov Korzár - Prešovských novín a Humenských novín, patriacich do portfólia vydavateľstva.

28.11.2014 12:45
debata (16)

"Petr Šabata nastúpi do redakcie od 15. decembra. Zodpovedať bude najmä za domáce spravodajstvo a komentáre. Ďalších zástupcov šéfredaktora denníka SME avizuje Petit Press oznámiť do konca budúceho týždňa.

Šéfredaktorka SME Beáta Balogová tvrdí, že s Petrom Šabatom prichádza do jej tímu skúsenosť. Teší ju, že získava do vedenia denníka SME profesionála, ktorý pracuje vo významných pozíciách v printových médiách už dve desaťročia. „Som presvedčená, že Petr Šabata bude prínosom pre denník SME,“ cituje tlačová správa Petit Pressu Balogovú. Pred príchodom do Petit Pressu Petr Šabata zastával post šéfredaktora vo viacerých tituloch v Čechách aj na Slovensku. Pôsobil ako šéfredaktor Mladej Fronty Dnes, Pravdy a českých Hospodárskych no­vín.

Ako ďalej informuje Petit Press, Petr Šabata je po šéfredaktorke Beáte Balogovej, druhým známym členom nového vedenia redakcie denníka SME. Alexej Fulmek SITA 21. novembra informoval, že investigatívny obsah pre denník SME bude zabezpečovať na projektovej báze Tom Nicholson. Bývalé vedenie denníka SME reagovalo výpoveďami na vstup finančnej skupiny Penta do vydavateľstva. „Penta ustúpila v novembri do minoritnej pozície. Manažérsku kontrolu nad spoločnosťou má naďalej Prvá slovenská investičná skupina, majoritný akcionár vydavateľstva Petit Press a spoluzakladateľ denníka SME,“ uvádza sa v tlačovej správe spoločnosti Petit Press.

Vedenie denníka SME, šéfredaktor denníka Sme Matúš Kostolný a jeho zástupcovia a s nimi aj veľká časť redaktorov, podalo na konci októbra výpoveď. Urobili tak potom, ako Penta spolufinancovala kúpu 50-percentného podielu vo vydavateľstve Petit Press, ktorý získala firma NAMAV, s. r. o., dcérska spoločnosť SITA, a. s. Penta v posledných mesiacoch vstúpila do spoločností 7 Plus, ktorá vydáva denník Plus jeden deň a týždenník Plus 7 dní, a Trend holding, vydavateľa týždenníka Trend. Nedávno prejavila záujem o Zoznam.sk.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #SME