Pacientka v rožňavskej nemocnici po operácii zomrela, prepichli jej črevo

Pacientku doviezli do nemocnice v Rožňave na bežnú operáciu, dva dni po zákroku však zomrela. Lekári pritom po celý čas ubezpečovali rodinu, že jej zdravotný stav je v poriadku.

28.11.2014 20:26
debata (54)

Informuje o tom spravodajstvo televízie Markíza s tým, že 68-ročná žena išla na operáciu s podozrením na zauzlené črevá. Operovali ju laparoskopicky v plnej narkóze. Lekári po zákroku tvrdili, že je všetko v poriadku a diagnostikovali jej len zrasty.

Príbuzní ju ale po operácii našli v izbe v bolestiach. Na druhý deň bol jej stav ešte vážnejší, no lekári naďalej ubezpečovali príbuzných, že sa nič vážne nedeje.

V piatok už príbuzným z nemocnice volali, že stav ženy sa zhoršil a museli ju napojiť na prístroje. Primár mal podľa Markízy rodinu v nemocnici šokovať odpoveďou na otázku, čo sa stalo. „Pýtali sme sa, čo sa stalo. On nám povedal, že mame prepichol črevo a, že pri takých operáciách sa to stáva. Dodal aj, že mu to je ľúto," uviedla televízii dcéra pacientky.

Rodina podala trestné oznámenie na lekárov i zdravotnícky personál. Či postupovali správne, a či žena umierajúca na nemocničnom lôžku dostala adekvátnu starostlivosť, prešetrí aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

54 debata chyba
Viac na túto tému: #Rožňava #operácia #Pacient