Do redakcie denníka Pravda prišli ôsmaci z Vrábeľ

Približne 30 detí predpoludním zaplnilo jednu zo zasadačiek v denníku Pravda. Na exkurziu do redakcie prišli prevažne ôsmaci zo základnej školy Viliama Záborského vo Vrábľoch.

01.12.2014 11:08
ZŠ Viliama Záborského, Vráble, deti, exkurzia Foto: ,
Žiaci zo ZŠ Viliama Záborského vo Vrábloch prišli na exkurziu do redakcie Pravda.
debata

Učenie tradične i netradične – tak sa volá vzdelávací program školy z Vrábeľ. A práve návšteva Pravdy je jednou z tých netradičných možností, ako sa dozvedieť niečo, čo sa v škole neučí.

Chvíľu trvalo, kým sa rozprúdila debata detí so šéfredaktorkou Norou Sliškovou. Napokon sa dozvedeli, čo je na práci novinára najťažšie aj to, čo na druhej strane tvorcov obsahu denníka napĺňa. Pýtali sa na históriu Pravdy aj na to, odkiaľ novinár získava informácie a ktoré zdroje sú pre neho najdôležitejšie.

Je jasné, že politika či verejné dianie deti vo veku 13–14 rokov až tak neťahá, ale napríklad o kauze piešťanského CT počuli. Časom ich to, čo sa doma i vo svete deje, bude zaujímať určite viac.

Šťastné to dieťa, ktoré sa dostane do rúk dobrého učiteľa – píše sa na webovej stránke školy. Takým istým šťastím je mať prístup aj k pravdivým informáciam. O to sa v redakcii snažíme každý deň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žiaci #Vrábľe #exkurzia