Fedor oznámil, že vstupuje do Siete

Nezaradený poslanec NR SR Martin Fedor na spoločnom brífingu so šéfom strany Smer Radoslavom procházkom oznámil, že vstupuje do strany Sieť.

03.12.2014 08:41 , aktualizované: 11:50
Martin Fedor Foto: ,
Martin Fedor opustil SDKÚ aj jej poslanecký klub.
debata (42)

Fedor 19. novembra vystúpil z SDKÚ i z jej poslaneckého klubu v NR SR. Vtedy prisľúbil, že do dvoch týždňov oznámi rozhodnutie o svojej politickej budúcnosti. Tie uplynuli dnes, v stredu 3. decembra. Vtedy na otázku, či vstúpi do Siete, povedal, že nateraz nie. „Nezakladám novú stranu. Rozhodol som sa, že svoje politické pôsobenie spojím so stranou Radoslava Procházku,“ povedal na tlačovej besede.

Predseda strany Procházka charakterizoval Fedora ako mladého, dynamického človeka s jasnou predstavou o tom, ako by mal fungovať systém obrany a ochrany štátu a jeho občanov. „Martin ešte nie je členom Siete, nepodal si ešte prihlášku, ale vstupuje do Siete,“ potvrdil Procházka.

V parlamente pôsobí Fedor v súčasnosti ako nezaradený poslanec. Poslaneckého mandátu sa vzdať nemieni. Klub SDKÚ v parlamente odchodom Fedora zanikol. Do novembra mal osem členov, počet členov klubu nesmie klesnúť pod osem. V Sieti pôsobí aj ďalší bývalý poslanec NR SR za SDKÚ Miroslav Beblavý.

42 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #Martin Fedor #Sieť