Potrestali bývalú colníčku z Čiernej nad Tisou

Úhrnný trest odňatia slobody na tri roky s podmienečným odkladom, peňažný trest päťsto eur a zákaz činnosti v štátnej službe na osem rokov za zneužívanie právomoci verejného činiteľa a korupciu v službe uložil senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici bývalej colníčke zo železničného hraničného priechodu v Čiernej nad Tisou 30-ročnej Angelike Brhlíkovej.

09.12.2014 13:12
debata

Brhlíková patrí do skupiny colníkov, ktorých polícia odhalila pri akcii proti korupcii na hraničnom železničnom priechode v Čiernej nad Tisou koncom roka 2008. Rozsudok je právoplatný a súd ho vyhlásil po schválení dohody o vine a treste, ktorú s prokurátorom uzavrela obvinená colníčka.

Colníci brali úplatky za to, že bez komplikácií prepustili cez hranice pašovaný textilný a iný tovar presahujúci rámec osobnej spotreby cestujúcich. Ako úplatok slúžili peniaze, ale i časť pašovaných falzifikátov značkových odevov a obuvi. Pašované cigarety, ktoré podľa predpisov mali zaistiť, si colníci rozdelili medzi sebou. Rovnako skončil aj zabavený alkohol.

Colníkov stíhali za pokračujúci zločin prijímania úplatku v súbehu so zločinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Začiatkom roku 2009 ich prepustili zo služobného pomeru pre obzvlášť hrubý spôsob porušenia základných povinností.

debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #väzenie #trest #colníci #zneužívanie právomoci #Čierna nad Tisou