Na predčasné voľby určite tlačiť nebudeme, vraví Sulík

SaS určite nebude tlačiť na predčasné voľby a počíta s riadnym termínom parlamentných volieb buď poslednú februárovú alebo prvú marcovú sobotu roku 2016. Vyhlásil to šéf strany Richard Sulík.

04.01.2015 16:10
Richard Sulík Foto: ,
Predseda SaS Richard Sulík
debata (64)

„Ale ak Robert Fico má dojem, že sa ako malý chlapec bude vyhrážať, že keď neprestanete demonštrovať, položím vládu, nech ju položí. Nikto nie je na neho odkázaný, cintoríny sú plné nenahraditeľných ľudí,“ povedal Sulík.

SaS je podľa Sulíka zároveň pripravená na to, že ak to premiérovi bude vyhovovať, tak jednofarebná vláda Smeru padne. „Sme pripravení aj na túto alternatívu. Ale on to nepoloží, hovorí len tak do vetra, ako on zvykne. Preto vychádzam z termínu volieb 5. marca 2016. Ale môžem sa mýliť, nie je to vylúčené,“ dodal líder liberálov.

Fico naznačoval možnosť podania demisie

Fico 2. decembra na diskusnom fóre Hospodárskych novín HNClub niekoľkokrát naznačil, že podá v júni 2015 demisiu, ak bude opozícia pokračovať v organizovaní protivládnych protestov. Opozícia podľa neho nemá žiadnu alternatívu, tak sa rozhodla, že začne burcovať ulicu.

Fico tiež podľa vlastných slov nepotrebuje počúvať ľudí, ktorí mu pod oknom vykrikujú, že ho zastrelia ako Ceausesca a rovnako ho nebaví počúvať od opozičných politikov, ktorí v živote nič nedokázali, že je čvarga. Ak by v roku 2016 po parlamentných voľbách vznikla koalícia súčasných opozičných strán, Fico jej dáva životnosť asi sedem mesiacov.

64 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #SASKA