Flašíkovú Beňovú nebudú stíhať pre výrok o biskupoch

Polícia nebude trestne stíhať europoslankyňu za stranu Smer Moniku Flašíkovú Beňovú pre jej medializované vyjadrenie na adresu katolíckych biskupov.

08.01.2015 12:32
Fico, Flašíková-Beňová Foto: ,
Monika Flašíková-Beňová.
debata (50)

„Nebol dôvod na začatie trestného stíhania,“ povedal bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Flašíková Beňová zverejnila 19. októbra na sociálnej sieti tento výrok: „Prekvapilo niekoho, že tí starí černokňažníci zasadali v princípe úplne zbytočne? A že celá synoda bola len sofistikovaný marketingový ťah slúžiaci na deklarovanie konzervativizmu a jeho moci medzi tými, ktorí kryjú pedofíliu, kokaín a Vatikánsku banku. Nuž, Boh ich vidí, chrapúňov starých“.

Na vyjadrenie europoslankyne reagoval listom generálnemu prokurátorovi Jaromírovi Čižnárovi poslanec za KDH Jozef Mikloško. V liste Mikloško okrem iného uviedol, že len na Slovensku sa k rímskokatolíckej cirkvi hlási tri a pol milióna veriacich.

„Poslankyňa EP ich týmto výrokom urazila a ponížila najmä cirkevnú hierarchiu, ale aj veriacich,“ napísal poslanec Čižnárovi. Mikloško v liste šéfa generálnej prokuratúry žiadal, aby preskúmal, či vyjadrenia Flašíkovej Beňovej neporušujú paragraf Trestného zákona o hanobení národa, rasy a presvedčenia. Čižnár Mikloškov list posúdil ako trestné oznámenie.

50 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #MOnika Flašíková-Beňová #KBS