Lipšicovi doručili biely prášok a výhražný list, nebol to antrax

Poslancovi NR SR a predsedovi hnutia NOVA Danielovi Lipšicovi doručili v piatok domov biely prášok s výhražným listom. Informáciu potvrdil podpredseda hnutia Gábor Grendel.

09.01.2015 10:15 , aktualizované: 15:02
Daniel Lipšic, list, biely prášok, výhražný list, Foto:
Výhražný list, ktorý dostal Daniel Lipšic. Fotografiu zverejnil politik na Facebooku.
debata (205)

Vo výhražnom liste s bielym práškom nebol antrax. Potvrdili to výsledky predbežnej expertízy v Úrade verejného zdravotníctva. Polícia tento prípad vyšetruje ako šírenie poplašnej správy, informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

V liste, ktorý Lipšic dostal, je napísané, aby zdochol aj s deťmi. V bydlisku politika zasahovali policajti aj hasiči. Lipšica spolu s manželkou vzali na vyšetrenie do nemocnice.

Výhražný lisť zverejnil Daniel Lipšic na svojom... Foto: zdroj: Facebook
Daniel Lipšic, list, biely prášok, výhražný list, Výhražný lisť zverejnil Daniel Lipšic na svojom profile na sociálnej sieti Facebook. "Takže odkaz všetkým gaunerom: na mňa si dovoľujte koľko chcete, ale moju rodinu a mojich synov z tohto vynechajte!" napísal k fotografii.

Dieťa, ktoré bolo v tom čase doma, s obálkou do kontaktu neprišlo.

Lipšic v reakcii na udalosť povedal, že už si zvykol na rôzne vyhrážky v minulosti. „Nikdy som to nezverejňoval, pretože pes, ktorý breše, nehryzie. Ak to posielajú domov, kde bývam s rodinou a s vyhrážkou, aby mi deti do roka zomreli, to nestrpím. Keď si to chcú vybaviť so mnou, nech sa páči,“ vyhlásil Lipšic.

205 debata chyba
Viac na túto tému: #biely prášok #vyhrážanie #list #Daniel Lipšic