Syn exprezidenta Gašparoviča môže dostavať nelegálnu vilu

Hoci syn exprezidenta Ivana Gašparoviča Ivo Gašparovič údajne staval svoj dom v Bratislave načierno, úrady mu ho nezbúrajú. Zároveň mu ho povolili dostavať.

11.01.2015 20:37
debata (208)

A to napriek tomu, že proti boli nielen susedia a mestská časť Staré Mesto, ale aj prokurátor.

Syn exprezidenta sa rozhodol postaviť rodinný dom v bratislavskom Starom Meste. Informovala o tom televízia Markíza na svojom webe a upozornila, že plot je väčší o 300, rozloha o 20 a výška o 30 percent.

Stavba takýchto rozmerov nemá v tejto časti hlavného mesta čo robiť, tvrdila od začiatku mestská časť Staré Mesto. Na mieste stavby bol štátny stavebný dohľad, ktorý ju prerušil. Stavbu však stavali naďalej v rozpore so stavebným povolením.

Krajský stavebný úrad napriek tomu stavbu dodatočne povolil a vydal tiež kolaudačné rozhodnutie s tým, že išlo len o drobné odchýlky. S týmto krokom ale nesúhlasil prokurátor, ktorý podal protest.

Prípad sa skončil na ministerstve dopravy, to pred pár týždňami rozhodlo zamietnutím protestu prokurátora. Ivo Gašparovič tak stavbu mohol dostavať.

„Stavba spĺňa charakteristiku rodinného domu v zmysle stavebného zákona i príslušnej technickej normy, rodinný dom je v súlade s funkčným využitím i priestorovým usporiadaním podľa záväznej časti ÚPN-Z Kráľovské údolie – Bôrik," uviedol Ivo Gašparovič ml pre Markízu.

Gašparovičovi susedia sa proti rozhodnutiu ministerstva odvolali priamo k ministrovi dopravy Jánovi Počiatkovi. „Ľudia by sa mali brániť proti takémuto krikľavému bezpráviu," povedal obyvateľ ulice televízii.

208 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #stavba #Ivan Gašparovič #Ivo Gašparovič