Kňaz dostal za sexuálne zneužívanie dievčaťa tri roky, súd mu nariadil liečbu

Súd udelil trojročný trest katolíckeho kňazovi Pavlovi K. (48) v prípade sexuálneho zneužívania neplnoletého dievčaťa, ku ktorému malo dôjsť počas jeho pôsobenia vo farnosti v Nevidzanoch.

13.01.2015 11:49
obvinený farár, Nevidzany Foto: ,
Farár Pavol K. odmietol na polícii i na súde vypovedať, v záverečnej reči uviedol, že je nevinný.
debata (26)

Súd mu trest súčasne podmienečne odložil na skúšobnú dobru troch rokov. Rozsudok nitrianskeho okresného súdu nie je právoplatný, odsúdený duchovný i prokurátor si ponechali lehotu na odvolanie.

Súd zároveň zakázal kňazovi vykonávať počas trvania podmienky pedagogickú a duchovnú činnosť voči deťom a nariadil mu sexuálnu liečbu.

Kňaz mal podľa obžaloby sexuálne zneužívať dievča v rokoch 2011 až 2012 na fare a v kostole v Nevidzanoch, keď sa jej dotýkal na intímnych miestach, bozkával ju a svoju náklonnosť k vtedy 11-ročnému dievčaťu prejavoval aj telefonicky a prostredníctvom sms. Kontakty s kňazom si dievča zapisovalo do denníka.

Kňaž na polícii ani pred súdom nevypovedal, počas pojednávania vo svojej záverečnej reči uviedol, že je nevinný. Znalec konštatoval, že kňaz trpí pedofíliou.

Táto aféra sexuálneho zneužívania neplnoletého dievčatka je v katolíckej cirkvi na Slovensku, ku ktorej sa hlási väčšina obyvateľov, ojedinelým prípadom.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #kňaz #sexuálne zneužívanie